top of page

VERZENDING EN RETOUREN beleid

Op maat gemaakte meubels
Bij Muchmore STYLING streven we ernaar om unieke en op maat gemaakte meubelstukken te leveren die voldoen aan de specifieke wensen en behoeften van onze klanten. Houd er rekening mee dat vanwege de aard van op maat gemaakte producten, het retourneren van dergelijke meubels niet mogelijk is, tenzij anders vermeld.


Verificatie en goedkeuring
We nemen de tijd om tijdens het bestelproces alle specificaties, afmetingen en ontwerpen grondig te verifiëren en goed te keuren voordat we overgaan tot productie. Het is van cruciaal belang dat onze klanten zorgvuldig alle details controleren en eventuele wijzigingen of correcties doorgeven voordat het productieproces begint.

 

Klantbetrokkenheid
We moedigen onze klanten aan om actief deel te nemen aan het ontwerpproces en om eventuele vragen of zorgen met betrekking tot de op maat gemaakte meubels met ons te bespreken. Ons team staat klaar om te helpen en ervoor te zorgen dat het eindproduct aan de verwachtingen voldoet.

Defecten en kwaliteitsproblemen 
We streven naar de hoogste kwaliteitsnormen en zorgen ervoor dat onze meubels met vakmanschap worden vervaardigd. In het geval dat er sprake is van een defect of kwaliteitsprobleem met het op maat gemaakte meubelstuk, verzoeken we de klant om binnen 3 dagen na ontvangst contact met ons op te nemen om het probleem te melden. We zullen de kwestie onderzoeken en passende maatregelen treffen om het probleem op te lossen.

Aansprakelijkheid 
We aanvaarden geen aansprakelijkheid voor eventuele onjuistheden in de specificaties, afmetingen of ontwerpen die door de klant zijn verstrekt. Het is de verantwoordelijkheid van de klant om ervoor te zorgen dat alle verstrekte informatie correct en accuraat is.

Verzending en montage
Voor op maat gemaakte meubels zorgen we voor de verzending tot aan het adres van de klant. Het is belangrijk dat de klant zelf zorgt voor bemanning om de order aan te nemen tijdens levering. Montage kan tegen een extra vergoeding worden georganiseerd als de klant voorhand aangeeft.


Uitzonderingen
In uitzonderlijke gevallen, waarin er sprake is van aantoonbare fouten of nalatigheid van onze kant, zullen we de situatie beoordelen en eventueel een retour of passende oplossing overwegen. Op basis van de inhoud van de order zal de nodige afhandeling binnen een termijn van 4 weken plaatsvinden.

 

Het is belangrijk dat klanten deze algemene voorwaarden met betrekking tot het retourbeleid voor op maat gemaakte meubels begrijpen voordat ze een bestelling plaatsen. We raden aan om contact met ons op te nemen als er vragen of onduidelijkheden zijn, zodat we de best mogelijke service kunnen bieden.

Voor verdere informatie of assistentie kunt u contact opnemen met onze klantenservice via 0031 6 34 55 38 91.

Muchmore TEAM

bottom of page